חריטה בלייזר על מגוון גדול של חומרים – עץ, מתכת, זכוכית, פרספקס ופלסטיק. חריטה מדויקת ומקצועית המותירה תוצאות מרשימות לכל שילוט עסקי או פריט עיצובי נבחר.
חריטה בלייזר היא טכנולוגיה חדשנית המשתמשת בקרני לייזר על מנת לחרוט ולייצר כל דבר שאנו רוצים. חריטה היא לא דבר חדש בתעשייה ולמעשה היא חלק בלתי נפרד מיצירה של דברים רבים, אך החידוש המרכזי הוא הדיוק והמהירות שמביאה איתה טכניקה זו שלא משתווה לשום סוג של טכנולוגיה קודמת.
פעולת הלייזר
קרן לייזר היא קרן אור מאוד קטנה ומדויקת ששורפת במעט את החומר עליו היא מופעלת ובכך יוצרת חריטה. הסיבה שהחריטה בלייזר טובה משיטות אחרות היא כיוון שהיא מאוד מדויקת. החריטה בלייזר נעשית באופן אוטומטי (תוך תכנון ויישום של בעלי מקצוע) מה שגורם לה לעקוף את כל הטעויות הקטנות והאנושיות של בעלי מלאכה שעובדים עם הידיים. כיוון שהיא אוטומטית, החריטה בטכנולוגית הלייזר גם מהירה הרבה יותר מחריטה ידנית שדורשת תשומת לב וזהירות רבה מצד האדם.
שימושים לחריטה בלייזר
באופן לא מפתיע, חריטה בלייזר משפיע על מגוון תחומים בחיינו. אחד המרכזיים בהם הוא שילוט. בין אם שילוט לאירועים או שיווק, שילוט לעסק או משרד או שילוט ציבורי בגנים, מקומות אירוח או הסעדה, כל אלו יכולים להיעשות בחריטה בלייזר.
תחום נוסף דומיננטי בחריטה בלייזר הוא תחום ההקדשות – בדרך כלל עבור מתנות ואירועים משמחים, אך לעיתים גם בהקדשות של מקומות או ציון זכרו של אדם שנפטר. בסופו של דבר חריטה בלייזר אופטימלית לכל אחת מהאופציות כיוון שנראית ומבוצעת בצורה המקצועית ביותר והמושלמת ביותר שניתן למצוא. החריטה משאירה מעט מאוד מקום לטעויות או פגמים ויוצרת את המוצר הטוב ביותר.
חומרים עליהם ניתן לחרוט בלייזר
אנשים רגילים לראות הלייזר כקרן מאוד מסוכנת שעלולה לעוור או לחתוך ואכן לקרן הלייזר סיכונים וגם נהלי בטיחות, אך המחשבה המוטעית של אנשים רבים היא שהקרן עלולה לעוות את התוצאה או לגרום לחיתוך לא רצוי של חומר הגלם, מה שיעלה את העלות ואת הזמן הדרוש. אך בשימוש נכון ניתן להגיע לתוצאות טובות בחומרים רבים ללא סכנת חיתוך.
עץ
אחד החומרים היותר נפוצים בשימוש בחריטה בלייזר הוא עץ. עץ בעצמו מורכב מסוגים שונים של חומרים: ישנו עץ מלא או "טבעי", ישנם לוחות עץ המשולבים מסוגים שונים של עץ וישנם תרכובות של פלטות המשלבות בין עץ לבין חומרים אחרים. כל אלו גורמים למשימה של חריטה בלייזר על עץ למעט מורכבת יותר כיוון שהחומר עצמו משנה את הצפיפות והלחות שלו עם הזמן ובמקומות שונים. זאת הסיבה שהעבודה צריכה להיות מופקדת בידי יד מקצועית ומנוסה, בכל הנוגע בחריטה בעץ וגם בחומרים אחרים.
אלומיניום ומתכות
קל לחרוט על אלומיניום כיוון שהיא מתכת רכה יחסית ונפוצה. אך, כעיקרון אפשר לחרוט גם על מתכות אחרות. מתכת יכולה להימצא בשלטים, בעטים, במכוניות ועוד. פעמים רבות מהווה המתכת חומר נפוץ לחריטה כיוון שהיא נראית מודרנית, מתקדמת, אסתטית וחלקה. שיטת החריטה בלייזר מנסה להבטיח כמה שיותר שהברק והחוזק של המתכת לא ישתנה או יעורער.
פלסטיק
סוגים שונים של פלסטיק או חומרים סינטטיים אחרים כמו זכוכית אקרילית הידועה יותר בשמה – פרספקס, יכולים גם הם להוות משטח טוב לחריטה בלייזר. חומרים אלו מעט יותר רגישים לחום מאשר הסוגים האחרים ולכן טעות בחריטה עלולה לגרום לתוצאה לא רצויה ולא מדויקת כלל. לכן, במידה ויש פחד שהחומר דק מדיי או לא מגיב טוב ללייזר תמיד מרגיע שיש שם אדם מקצוע שמבין בעניין ובטכניקה ומסוגל לעזור לעשות החלטות שכאלו מראש, מתוך שיקולים פרקטים ולבצע את העבודה בצורה הכי מקצועית והכי טובה.